Kā top ar zeltu godalgotais “Krāslavas piena” sviests?

AS “Krāslavas piens” skābkrējuma vai saldkrējuma sviestu pieliek biezputrai vai uzsmērē uz svaigi ceptas maizes, uzliec tomāta ripu, uzber sāli un piparus, un – mutē vasaras garša, stāsta šī uzņēmuma laboratorijas vadītāja Ņina Bārtule. Tautas recepte, kas noder pret klepu – proti, sviestu pieliek karstam pienam ar medu, dzer pirms gulētiešanas, un klepus kļūst vieglāks. Bet šī uzņēmuma vadītājs Aleksejs Krivenko teica, ka viņam “Krāslavas piena” sviests garšo, uzsmērēts uz maizes, kuru apēd kopā ar svaigi vārītu vistas olu. Aicināju abus uz sarunu, kā nelielam Krāslavas piena pārstrādes uzņēmumam izdodas gatavot sviestu, pieturoties pie tradicionālas receptes (krāslavieši to izmanto visus uzņēmuma pastāvēšanas 50 gadus), nevis likt klāt dažādas piedevas, turklāt jau otro reizi divos gados saņemt Starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food” piena pārtikas produktu konkursa medaļas. Pirms diviem gadiem tā bija bronzas medaļa, bet šogad – zelta...