Par atbalstu dzeramā ūdens pieslēgšanai maznodrošinātajiem

Jautā Nadežda Preiļu novadā:

“Kā maznodrošinātie iedzīvotāji var pieslēgt dzeramo ūdeni? Kāds ir pašvaldības atbalsts?”

Atbild Preiļu novada pašvaldības Tehniskās daļas vecākais kontrolieris
Kristaps Určs:

“Atbilstoši Preiļu novada domes saistošajiem noteikumiem “Par pašvaldības līdzfinansējumu īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai Preiļu novadā pēc iedzīvotāju (dzīvojamo ēku īpašnieku ) ierosinājuma” (https://preili.lv/pasvaldiba/saistosie-noteikumi/?id=18805), līdzfinansējums tiek piešķirts 20,00 eiro apmērā par vienu garuma metru katra pieslēguma izbūvei gan ūdensapgādes, gan kanalizācijas tīklam, bet ne vairāk kā 400 eiro par vienu pieslēgumu.

Pieteikties līdzfinansējumam var fiziska persona – nekustamā īpašuma īpašnieks, kuram ir iespēja pieslēgties pie Preiļu novadā esošajiem centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem.

Maznodrošinātajiem atsevišķs līdzfinansējums, atbilstoši saistošajiem noteikumiem, nav paredzēts. Par citiem pabalsta veidiem maznodrošinātajiem vairāk informācijas var pieprasīt Labklājības pārvaldē, vai ir citi palīdzības instrumenti, kādā veidā maznodrošinātajiem var palīdzēt izbūvēt pieslēgumu centralizētajiem tīkliem.”