Par elektrību un apkuri Rancāna ielā 3, Preiļos

Jautā iedzīvotāji Rancāna ielā 3, Preiļos:

„1. Vai maksu par Komunālo maksājumu norēķinu daļas telpā, kas atrodas Rancāna ielā 3, patērēto elektrību un apkuri sedz SIA "Preiļu Saimnieks", vai arī par to norēķinās mājas iedzīvotāji?

2. Kāpēc šobrīd siltums mājā Rancāna ielā 3 parādās rīta pusē, bet naktī, kad ir zema gaisa temperatūra, radiatori ir vēsi? Iedzīvotāji pieļauj, ka SIA "Preiļu Saimnieks" to dara, lai apsildītu Komunālo maksājumu norēķinu daļas telpas. Tikmēr iedzīvotājiem siltums dzīvokļos pa dienu nav vajadzīgs, jo viņi dodas savās gaitās.”

Atbild SIA “Preiļu Saimnieks” sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Krekele:

„1. Rancāna iela 3 un Rancāna iela 3a Preiļos – tie ir divi atsevišķi nekustamie īpašumi, kuriem attiecīgi ir katram sava adrese. SIA “Preiļu Saimnieks” Komunālo maksājumu norēķinu daļa, kas atrodas Rancāna ielā 3a, Preiļos, ir patstāvīgs objekts, kurā ir uzstādīti atsevišķi siltumenerģijas un elektroenerģijas skaitītāji. Par šajā adresē saņemtajiem pakalpojumiem pilnībā norēķinās SIA “Preiļu Saimnieks”.

2. SIA “Preiļu Saimnieks” Komunālo maksājumu norēķinu daļai ir atsevišķa siltumapgādes sistēma, kas nav saistīta ar daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Rancāna ielā 3. Visu apkures sezonu dzīvojamā mājā darbojas individuāli siltummezgli ar termoregulācijas iekārtām. Ārgaisa temperatūrai sasniedzot +10 līdz +12 grādus pēc Celsija, apkure automātiski tiek izslēgta. Temperatūrai atkal pazeminoties, apkure automātiski ieslēdzas. Pateicoties termoregulācijas iekārtām, dzīvokļu īpašnieki maksā tikai par apkurei faktiski patērēto siltumenerģiju, un, pazeminoties ārgaisa temperatūrai, dzīvokļos tiek saglabāta komforta temperatūra.”