HK “Sēļi” veiksmīgi turpina Rēzeknes atklāto hokeja čempionātu

27. novembrī tika aizvadītas trīs kārtējās Rēzeknes valstspilsētas atklātā hokeja čempionāta cīņas, un tajās pie savām pirmajām uzvarām tika gan HK “Cirma”, gan arī Madonas HK “Logi un durvis”. Savukārt HK “Sēļi” no Jēkabpils noformēja jau otro graujošo uzvaru.
HK “Cirma” tikās ar Rēzeknes novadu pārstāvošo komandu HK “Rezgols” un, pateicoties ātri gūtiem vārtiem, uzreiz ņēma spēles grožus savās rokās, tos arī neizlaižot. Spēles pirmā puse tika noslēgta ar rezultātu 2:0, bet otrajā puslaikā (mači tiek izspēlēti divos periodos), neskatoties uz zaudējumu ar 1:2, kopumā izdarīja pietiekami, lai tiktu pie panākuma. 
Mārtiņš Šķēls piedalījās visos trijos Cirmas hokejistu vārtu guvumos (1+2), bet vēl vārtus uzvarētāju labā guva brāļi Pavlovi – Ģirts (1+1) un Jānis (1+0). “Rezgols” labā vārtus un rezultatīvu piespēli guva Edgars Žukovs, bet vēl viens vārtu guvums Edgara Voita kontā. 
Jāpiebilst arī, ka šī spēle izcēlās uz citu maču fona ar lielo noraidījumu skaitu, jo uz noraidīto spēlētāju soliņa abu komandu spēlētāji kopumā devās 13 reizes. 
Cīņā par Rēzeknes valstspilsētas atklātā čempionāta kausu iesaistījās arī Balvu novada un Madonas komandas. Tiesa, pirmā spēle balveniešiem nez vai var tikt saukta par izdevušos, jo tika piedzīvots zaudējums ar 1:10. HK “Logi un Durvis” katrā no puslaikiem pretinieku vārtos raidīja pa piecām ripām. “Hettriku” uzvarētāju rindās noformēja Rūdolfs Oga. Pa diviem vārtiem Tomasa Holsta un Mikus Ratnieka kontā.
Visbeidzot HK “Sēļi”, pēc tam kā pirms nedēļas visa turnīra atklāšanas cīņā ar 8:2 pārspēja HK “Cirma”, šajā nedēļā tika galā ar Cirmas hokeja kluba otro komandu “Cirma-juniors”. Viņi tika pieveikti ar 14:2. Oskars Ancītis un Sandis Bērziņš pretinieku vārtos sabēra pa trim ripām.
Tāpat vairāki mači ir aizvadīti arī valstspilsētas atklātā čempionāta otrajā turnīrā, t.i., 35+ vecuma grupā. Tur pie divām uzvarām tika HK “Vintage”, kuri ar 3:2 pārspēja HK “Vecie buki” un ar 4:1 tika galā ar “Kājnieku skola” komandu. Savukārt turnīra trešajā mačā “Vecie buki” piedzīvoja zaudējumu pret “RKS” – 3:8.
Informāciju sagatavoja Juris Miņins.

HK “Cirma” guva uzvaru spēlē pret HK “Rezgols”
Ingas Kaļvas-Miņinas foto