Rēzeknes novada skolēni mācās tehnoloģijas kopā ar ukraiņu bērniem

Nodarbību vadīja 15 gadus vecais Juris un 13 gadus vecais Rolands

Lai veicinātu Ukrainas bērnu integrāciju sabiedrībā, atrastu jaunus draugus un lietderīgi pavadītu savu brīvo laiku, rēzeknieši Juris (15 gadi) un Rolands (13 gadi) 29. jūnijā aicināja uz nodarbību Ukrainas civiliedzīvotāju bērnus. Jaunieši pastāstīja par dažādajiem LEGO robotu komplektiem, demonstrēja LEGO Spike Education iespējas, tad visi kopīgi uzbūvēja karuseļus. Stundu garā nodarbība aizritēja nemanot, tās dalībnieki stāstīja par savu pieredzi ar LEGO. Arī Ukrainā LEGO ir ļoti populārs bērnu un jauniešu vidū.

Juris un Rolands atzina, ka vadīt nodarbību bijis interesanti. “Sākumā biju uztraucies, bet nodarbība ritēja pēc plāna, tāpēc viss bija labi. Bija interesanti apmainīties ar informāciju, pastāstīt par savu pieredzi. Esmu bijis jau vairākos pasākumos, kuros palīdzu bērniem no Ukrainas, tāpēc daži bērni mani jau pazina, un man bija vieglāk. Noteikti turpināsim iesākto iniciatīvu, lai Ukrainas bērni labāk justos Latvijā un atrastu jaunus draugus,” teica Juris.

Priecīgas par pasākumu bija arī māmiņas no Ukrainas. Jaroslava mamma Svetlana no Harkivas ieradusies Rēzeknē maija sākumā un bija norūpējusies par to, ko dēlam iesākt brīvajā laikā: “Interesanti, ka Latvijā, Rēzeknē, interešu nodarbības ir bez maksas. Jaroslavs Ukrainā arī apmeklēja LEGO nodarbības, bet tās bija par maksu.”

Pasākums notika Erasmus+ projektā “INTEGRA” (Tehnoloģiju integrēšanas speciālistu tīkla izveide skolēnu interešu izglītībā), kurā tiek veidots tehnoloģiju speciālistu/ skolotāju tīkls, jaunieši tiek mudināti iesaistīties nodarbību vadīšanā, informē projekta vadītāja Rēzeknes novada pašvaldībā Inta Rimšāne.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekta partneri: Rēzeknes novada pašvaldība, biedrība “Eņģeļi ar mums”, ARPC “Zeimuļs”, Häädemeeste Keskkool (Igaunija), Kupiskis Povilas Matulionis progymnasium (Lietuva), Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras, Jonava (Lietuva), Academia družba za storitve d.o.o., Maribor (Slovēnija). Projekts norisināsies līdz 2022. gada 31. decembrim.