Ir atklāta satiksme pār Govju tiltiņu Ludzā

Tilta, kas savieno Ludzas pilsētu ar guļamrajonu un vasarnīcu rajonu, pārbūves darbi tika uzsākti pagājušā gada vasaras nogalē. Jūlija sākumā tilts nodots gājējiem un autobraucējiem.

Ludzas novada domes izpilddirektors Sergejs Jakovļevs atzīst: „Ir piepildījies daudzu ludzāniešu sapnis. Pārbūves darbiem esam gatavojušies laicīgi, bija izstrādāts tehniskais projekts. Ņemot vērā, ka pandēmijas laikā valsts piešķīra līdzekļus infrastruktūras attīstībai un ekonomikas stimulēšanai, pašvaldība izmantoja iespēju un realizēja tilta rekonstrukciju.”

Ludzas novada domes inženierkomunikāciju piesaistes galvenais speciālists Arturs Isakovičs teic: „Katram projektam ir sava sarežģītība, tāds objekts kā tilts manā praksē ir pirmais. Govju tiltiņš ir uzbūvēts praktiski no jauna līdzšinējā koka tilta vietā, kas savu laiku jau bija nokalpojis un kuru ik gadu nācās remontēt. Tam bija nepietiekama nestspēja kravas automašīnu pārvietošanai. ”

Jaunais tilts paver iespējas arī jauna tūrisma pakalpojuma attīstīšanai, jo zem tilta tagad ir iespējams izbraukt ar laivu pa upīti, kas savieno Ludzas Mazo ezeru ar Zvirgzdenes ezeru. Varbūt kāds uzņēmējs izveidos interesantu maršrutu.

Līdztekus Govju tilta atklāšanai vasarā rit darbi arī daudzdzīvokļu namu pagalmos, lai sakārtotu piebraucamos ceļus un ietves. Pašvaldība jau vairāku gadu garumā nodrošina līdzfinansējumu, ja māju iedzīvotāji ir gatavi uzlabot savu pagalmu infrastruktūru. Piebraucamo ceļu un trotuāru uzlabošanai pašvaldības līdzfinansējums ir 80 %, stāvlaukumiem – 50 %. Šobrīd vērienīgi darbi rit vairāku daudzdzīvokļu namu iekšpagalmā Latgales ielā, aiz veikala „Citro”. Tiks sakārtota ūdens novadīšanas sistēma, ierīkoti trotuāri un piebraucamie ceļi.

Tilta būvniecībā izmantotas 20 tonnas metāla un 130 kubikmetri betona masas

Dzintras Batņas foto