Sievietes uzņēmējas var pieteikties biznesa atbalstam

Lai iedvesmotu sievietes apzināties savu potenciālu, talantus un iegūt zināšanas, pārliecību un nozīmīgu partneru un kontaktu tīklu, kas nepieciešami, lai izveidotu un attīstītu veiksmīgu uzņēmumu lauksaimniecības un pārtikas nozarē, sievietes uzņēmējas pārtikas lauksaimniecības nozarē var pieteikties atbalsta programmai EWA (Empowering Women in Agrifood). Programma ietver gan atbalstu, gan apmācības un personalizētu mentoringu sešu mēnešu garumā, piekļuvi kontaktu un investoru tīklam, kā arī balvas līdz 10 000 eiro. Pieteikties var līdz 13. jūnijam, reģistrējoties mājaslapā laukutikls.lv vai ej.uz/ewaregistracija.

Projektā var pieteikties sievietes uzņēmējas, kuras vēlas uzsākt uzņēmējdarbību vai īstenot kādu projektu saistībā ar lauksaimniecības un pārtikas nozari, vai arī ir to uzsākušas ne vēlāk kā pirms diviem gadiem. Eiropas organizācija EIT Food atkārtoti ir uzsākusi programmu EWA, lai atbalstītu sieviešu dibinātus projektus šajā nozarē.

Programma palīdz jaunizveidotiem uzņēmumiem pavisam agrīnā stadijā. Esošie uzņēmumi vai idejas var pārstāvēt lauksaimniecības, lopkopības vai pārtikas nozares, pārtikas zinātni un tehnoloģijas vai digitālos un e-komercijas risinājumus, kas saistās ar lauksaimniecības un pārtikas industriju. Izvērtējot visus pieteikumus, no Latvijas starptautiskajā programmā tiks uzņemtas 10 uzņēmējas. Programma ilgs no jūnija līdz novembrim.