Lieldienas nosvinētas līksmi

Kopā ar spirgto pavasara vēju aizlidoja gaidītās Lieldienas. Tās atnesa gaismu, siltumu, arī prieku cilvēku sirdīs. Un Preiļu novada Pensionāru biedrībā notika paplašinātā valdes sēde.

Biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška informēja par braucienu uz Anglijas pilsētu Līdsu. Bija ielūgums trim senioriem paviesoties pie Līdsas pensionāru biedrības. Šī sadarbība ilgst jau četrus gadus. Šoreiz brauciens bija veltīts Lieldienām, apciemojot astoņu pilsētu – Līdsas, Mančestras, Donkasteras, Šefīldas, Roterhemas, Pīterboro, Bredfordas, Bostonas – baznīcas. Trīs konfesijām sakrita Lieldienu svinēšanas laiki – kristiešiem, jūdaistiem un musulmaņiem (ramadāns), tāpēc katras konfesijas ticīgie stāstīja par savu reliģiju. Protams, tas bija ļoti interesanti. Arī tur ļoti populāras ir radošās darbnīcas.

Pēc M. Briškas stāstījuma un nopietnu un svarīgu jautājumu izskatīšanas klātesošie aktīvi iesaistījās Lieldienām organizētajos konkursos. Jautrību un īpašu aktivitāti izraisīja olu nešanas stafete. Konkursā par interesantāk un skaistāk nokrāsoto olu uzvarēja Valentīnas Dzenes īpašais krāsojums, bet olu kaujās visstiprākā ola izrādījās Anitas Sparānes rokās. Marija Briška sagatavoja jautājumus konkursam gan par to, kā gatavoties Lieldienām, gan par to, kā un ar ko labāk nokrāsot olas, kādas ir mūsu, latgaliešu, iedibinātās tradīcijas. Visi pareizo atbilžu autori saņēma balvas.

Kas gan būtu svētki bez bagāti klāta galda? Vēl garšīgāks tas ir tad, kad ar mīlestību un sirds siltumu tas veidots pašu rokām. Turpat Annas Brūveres vadībā radošajā darbnīcā tapa vairāku veidu salāti.

Savukārt par telpu noformējumu un īpašo gaisotni bija parūpējušās Irēna Galvāne un Albīna Valicka. Krāsotas oliņas, zaķīši, plaucēti koku zari, kompozīcijas – tas viss priecēja gan acis, gan sirdi.

Kopības spēks ir neizsīkstošs. Cik labi, ka varam pulcēties kopā, izrunāt savas problēmas, dalīties savās pārdomās, pozitīvi svinēt svētkus.

Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes locekle Marija Volkova