Mīluļa CV: Prince

Kādā vasaras dienā, toreiz vēl meitas bērnudārznieka vecumā, draudzenītes viņai paziņoja, ka viņām mājās esot mazi kaķēni, kuriem meklējot mājas. Meita tūlīt bija klāt un lūdzās vienu sev. Pēc nelielas apspriedes ģimenē nolēmām aizbraukt un apskatīties mazos minkānus. No visiem kaķēniem visdrosmīgākā bija tieši mūsu Prince – tā pieskrēja mums klāt, uzreiz vēlējās mīļoties, arī triju krāsu raibi pūkainais kažociņš bija īstas minku dāmas cienīgs. Tā nu uzreiz nolēmām, ka šis kaķēns noteikti būs mūsējais.

Ierodoties kaķītei mājās, diezgan nopietni piegājām vārdiņa izvēlei. Bija vajadzīgs tāds, kas piestāv kaķēna būtībai un arī smuki skan mīļdzīvnieka pasē. Kopā ar meitu “šķirstījām” internetā kaķu vārdiņus, līdz uzgājām vārdu Prince. Meitai, toreiz izejot cauri princešu periodam rotaļās, vārds tīri labi patika, līdz ar to arī kaķīte ieguva savu cēlo vārdu – Prince. Ātri vien dzīvnieciņš saprata, ka nu ir ieguvusi arī oficiālo vārdu un sāka droši uz to atsaukties.

Drīz vien mūsu ģimenes draudzība ar jauno ģimenes locekli tikai nostiprinājās. Tā kā dzīvojam dzīvoklī, tad Prince vairāk laika pavada tieši iekštelpās. Līdz ar to, viņa ir pilnīgs roku kaķis. Brīžiem šķiet, ka termins, ko bieži attiecina uz kaķiem – “neatkarīgs” – nav par mūsējo minci. Princei labprāt patīk savu saimnieku sabiedrība. Tā ar prieku vakaros sagaida mūs no darba un skolas, tad arī ļoti cieši nāk mīļoties. Viņa labprāt ietraušas blakus gultā un labsajūtā maļ savas dzirnaviņas. Arī ārā Prince dodas kopā ar saimniekiem un kā uzticams sunītis pavada saimniekus pastaigā pa muižas parku, neatpaliekot ne uz brīdi. Prince nelabprāt paliek uz ilgu laiku viena, tāpēc, ja mums ar visu ģimeni jādodas kādā ceļojumā, tad Prince dodas baudīt lauku mājas burvību pie manas mammas. Mince labprāt iesaistās visās bērnu rotaļās – ja tiek zemē izbērti lego klucīši, Prince klāt, noguļas uz klučiem, demonstrējot, ka arī piedalās spēlē, ja dēliņš spēlējas ar mašīnām un supervaroņiem, tad arī Prince ir klāt, apguļas blakus un izbauda laiku no kopā būšanas ar mazo cilvēkbērnu. Nupat Princei parādījies jauns niķis – ja kāds no bērniem kaut kur mājā aizmirst ieslēgtu planšeti, Prince uzreiz ir klāt un vēro notiekošo ekrānā, brīžiem tai uzsitot ar ķepu. Prince labprāt pa logu un ārā vēro putniņus, bet nekad nav novērots, ka viņa tiem uzbruktu. Tomēr kāmis, ar kuru Princei jādala saimnieku uzmanība, gan ne visai tīk un raisa Princē mednieka instinktu.

Prince ēdienā nav izvēlīga. Tomēr mīļdzīvnieks ikdienā tiek barots ar profesionālo sauso barību sterilizētiem kaķiem un konserviem. Šad tad nesmādē arī svaigu vistas fileju vai malto gaļu. Garšo arī plombīra saldējums un Pic Nic siers – ja ierauga, ka to ēd kāds no mājiniekiem, uzreiz ir klāt un plijas, lai dod nogaršot arī viņai.

Prince arī ir uzvarējusi Facebook grupā “Minku lapa” balsojumā un ir iekļuvusi Kaķu kalendāra 2022. gada augusta mēneša titulbildē. Kalendārs tika veidots un pārdots par ziedojumiem dzīvnieku patversmēm.

Kopumā Prince ir dzīvespriecīga un bezgala mīļa kaķenīte. Daudzi paziņas un kaimiņi saka, ka viņa mums ir neparasta. Jā, laikam gan. Jo mēs viņai un viņa mums sniedz neizmērojamu mīlestību.

Ilze Ozoliņa Vabolē (Augšdaugavas novads)