Mīluļa CV: Endžela

Krāslaviete Ērika Romule ar ģimeni ir iemīlējusi savu kaķenīti Endželu, kura viņu dzīvē ienāca neparasti un nepilnos divos gados jau radījusi daudz emociju.

Stāsta Ērika: "Endželas mammu Laki (no angļu val. – lucky) pirms trim gadiem es atradu pamestu, slimu un novārgušu Ziemassvētku priekšvakarā pie autoskolas Krāslavā. Viņa bija vēl kaķēns un tik smagā stāvoklī, ka nebija cerību izdzīvot. Bet uz rīta pusi maza cerība jau radās un sākām kaķēnu ārstēt. Tobrīd domāju – izārstēsim, apmīļosim un atdosim labiem cilvēkiem. Pēc divām nedēļām kaķene jau bija ņipra un viņas lielajās acīs es lasīju tikai vienu – neatdod mani nevienam. Tāpēc kaķeni arī nosaucām par Laki – veiksmīgā.

Vēl pēc dažiem mēnešiem Laki mūs iepriecināja ar ģimenes palielinājumu – diviem kaķu puikām un divām kaķu meitenēm. Stāsta varonei Endželai, pavisam maziņai, vēl bez vārda, rotaļā uzbruka kaimiņu runcis un sakoda kaklā. Mazajam ķermenītim tā bija milzīga trauma, kaķēns cieta lielas sāpes un nepārtraukti skaļi ņaudēja… Vetārsts pateica – ja nakti izdzīvos, tad būs cerība dzīvot. Visu nakti ņaudot, viņa sagaidīja rītu. Dzīvesspars bija daudz lielāks par mazo kamoliņu, tāpēc viņu sauc par Endželu (no angļu val. – Angel).''

Taču vēlā rudenī, kad viņa jau bija pusaugu kaķu meitene, atgadījās vēl viena nelaime, proti, Andželai uzbrauca automašīna. Kaķenīte guva iegurņa lūzumu, tāpēc vajadzēja amputēt asti. Ērika ar ģimeni juta Endželai līdzi, ārstēja un samīļoja, un, neskatoties uz lielajām ciešanām, kaķene atlaba ļoti ātri. Tagad Ērika visiem saka – kaķiem ir savi sargeņģeļi, bet Endželai noteikti viņas eņģelis ir ļoti stiprs.

 

"Endžela ir ļoti enerģiska un ziņkārīga diezgan kuplā septiņu kaķu ģimenē. Kad visi ģimenes strīpaiņi jau devušies pie miera, Endžela ir nenogurdināma un nepārstāj meklēt jaunas izklaides. Viņa ir ļoti sirsnīga un draudzīga, vienmēr sabučo un apmīļo savus brāļus un mammu. Endželai ir lieliska apetīte, viņa ēd dažāda veida kaķu barību un labprāt mielojas no savu saimnieku galda. Šogad aprīlī Endželai būs divi gadi. Lai gan ir bijis tik daudz ciešanu viena kaķa dzīvē, kādas nebijām iepriekš pieredzējuši, tomēr Endžela mūsu dzīvē ienes ļoti daudz dzīvesprieka," priecīgi pauda Ērika.

Foto no Ērikas Romules ģimenes albuma