Intervija ar bitenieku Viesturu Upīti

Lauku maize un piens, jaunās sezonas medus, kliņģeris un lauku zāļu tēja. Ar šo cienastu “Vietējo Latgales Avīzi” sagaidīja šī gada Latvijas garšīgākā medus saimnieks Viesturs Upītis ar sievu Inesi (Preiļu novadā). Latvijas Biškopības biedrības konkursa žūrija atzina par labāko Viestura dažādu ziedu medu. “Mans brālis Normunds ļoti prot izgaršot medu, un viņš teica man, lai piedalos konkursā, jo dažādu ziedu medus ir visgaršīgākais. Pats aizvedu medus paraugus uz Jelgavu. Vēlāk jau internetā izlasīju, ka no 16 paraugiem tieši mūsu dravas medus ir vislabākais. Tas mani iepriecināja,” saka Viesturs un mudina nogaršot medu. Aizrautīgi stāsta, ka šoziem bites pārziemoja labi un ka medus pietiek pašam un pircējiem. Un piemetina, ka laukos medum nav tīra liepziedu vai ziedu garša, tur ir garšas buķete...