VIDZEME: Smiltenē uzstādīti viedie soliņi un skārienjutīgs infoekrāns

 

Smiltenes iedzīvotājiem un apmeklētājiem projektā 3 I solutions for PS (Labāku sabiedrisko pakalpojumu nodrošināšana Baltijas jūras reģionā ar visaptverošiem, inteliģentiem un inovatīviem risinājumiem) pieejami divi jauni viedie soliņi un skārienjutīgs informatīvais ekrāns. Tie aprīkoti ar vairākiem noderīgiem risinājumiem, piemēram, bezmaksas Wi-Fi un viedierīču uzlādes iespējām, un ir jauns un inovatīvs papildinājums pilsētas infrastruktūrai.
Novada pašvaldība šajā projektā piedalās vairākās aktivitātēs. Projektā šobrīd tiek izstrādāta un tuvākajā nākotnē publiskai testēšanai tiks piedāvāta jauna AR/AI platforma, kas sniegs informāciju par tūrisma un pakalpojumu punktiem Smiltenē. Tā top, izmantojot jaunākās tehnoloģijas – paplašināto realitāti un mākslīgo intelektu, un palīdzēs gan vietējiem, gan tūristiem vieglāk orientēties pilsētā un atrast interesantākos apskates objektus un pakalpojumus, lietojot viedierīces.
Viedie soliņi un informatīvais ekrāns uzstādīti par projekta līdzekļiem. To Interreg Baltijas jūras reģiona programmā 2021.–2027. gadam Smiltenes novads īsteno sadarbībā ar četriem partneriem no Somijas, Lietuvas un Polijas.  
 

 

Projektu ”Novadu balss” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild laikraksts ”Auseklis”.