Par ielu apgaismojumu un automašīnu stāvvietām Nīcgalē

Jautā nīcgalieši:
“Nīcgales pagastā jau pagājušā gada decembrī bija pabeigti ielu apgaismojuma ierīkošanas darbi. Līdz šim (un arī šobrīd) Nīcgales pagasta ielās deg tikai pāris lampas – pie bijušās Nīcgales pamatskolas, Nīcgales pagasta pārvaldes ēkas, Nīcgales tautas nama, dzelzceļa stacijas un pie divām daudzdzīvokļu mājām, kaut gan to pavisam ir 12. Ejot uz veikalu, dzelzceļa staciju un bērnudārzu, ielas ir tumšas. Kad tiks ieslēgtas visas laternas?
Tāpat Nīcgales centrā pie daudzdzīvokļu mājām jau ilgu laiku (vairākus gadus) katastrofāli trūkst automašīnu stāvvietu. Piemēram, vienai daudzdzīvokļu mājai ir pieejams viens mazs stāvlaukums, kur ir iespējams novietot maksimāli četras automašīnas, bet vismaz četrām daudzdzīvokļu mājām stāvlaukumu vispār nav. Kad Nīcgales ciemā ierīkos stāvlaukumus?” 


Atbild Nīcgales pagasta pārvaldes vadītājs Pēteris Stikāns:
“Bija divi ielu apgaismojuma projekti Nīcgales ciemā – gan ierīkošana, gan pieslēgums Sadales tīkliem. Pirms tam no 97 laternām dega 23, kas ierīkotas pie pagastmājas, skolas, mazāk laternu dega ceļā uz daudzdzīvokļu mājām, jo demontēja veco līniju. Laternas nedega pie veikala, dzelzceļa stacijas, veikals strādā pa dienu, arī dzelzceļa stacijā pienāk vilciens pa dienu – ap plkst. 8.00, 11.30 un 14.00 (tas piestāj arī vakarā – E.T.J.). Šodien jau deg visas 97 laternas visā ciemā. Ir gaišs un ir labi. 
Nīcgales centrā automašīnu stāvlaukumi bija ierīkoti, veicot ielu renovāciju. Mums ir 12 daudzdzīvokļu mājas, un Skolas ielā 1, kur iela ir atjaunota, izbūvēts pietiekamii liels stāvlaukums, turpat blakus Skolas ielā 1a atrodas divi stāvlaukumi, Skolas ielā 3 – arī ir stāvlaukums, tikmēr mājām Skolas ielā 3 un Skolas ielā 5 ir kopējs stāvlaukums. Arī māju Skolas ielas 11a un Skolas ielas 13a iedzīvotāji savu transportu var nolikt turpat kopējā stāvlaukumā, turklāt Skolas ielas 9 un Skolas ielas 13a iedzīvotājus esam aicinājuši novietot automašīnas pie bijušās pamatskolas (tas atrodas 30 m no šīm mājām). Stāvlaukumi ierīkoti arī Skolas ielā 11, savukārt Skolas ielā 13 un Daugavas ielā 5 ir tikai pa vienai automašīnai, īpašnieki tās var novietot turpat pie mājām, vietas pietiek. Ja tiešām ir liela vajadzība (kāds svin jubileju vai radi sabrauc tāpat vien), tad automašīnas var novietot stāvlaukumā, kas atrodas pie katlu mājas. 
Iedzīvotājiem ir arī individuālās garāžas, taču laiki ir mainījušies, un cilvēki novieto mašīnas pie mājām. 
Ja nīcgaliešiem ir jautājumi par ielu apgaismojumu, automašīnu stāvlaukumiem un citām aktualitātēm, aicinu iedzīvotājus iesniegt iesniegumu rakstiski, iemetot to pastkastē, vai zvanīt ēku un apsaimniekojamās teritorijas pārzinim Jurim Kokaram, tālr. 25450723.”
Egitas Terēzes Jonānes teksts, foto – pixabay.com