Preiļos pieminēja kara Ukrainā pirmo gadadienu

Notika Ukrainas atbalstītāju sumināšana, koncerts un izstāde
24. februārī Preiļos notika kara Ukrainā pirmās gadadienas atceres pasākumi. Rīta cēlienā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija sadarbībā ar Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja komandu rīkoja Ukrainas meiteņu Anastasijas un Katerinas Mamedovu un Annas Andreičenko koncertu. Viņas kopā ar vecākiem patvērumu no kara radušas Preiļos. Koncertā izskanēja gan Ukrainas himna, gan meiteņu un citu komponistu patriotiskas dziesmas.
Koncerta nosaukumā ietvertie vārdi “Slava Ukrainai!” skanēja arī Preiļu novada domē. Tur domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns pateicās Jāzepam Šņepstam, Gunāram Svilānam, Ainim Novikam, Dainai un Igoram Pličiem, Jurim Želvim, Lidijai Ceriņai, Inesei Šukstai, Edgaram Urbanovičam, Ievai Pastarei, Innai Zenovjevai, Tatjanai Lācei, Annai Bulmeisterei, Sarmītei Mūrniecei, Irinai Voicehovičai, Laurai Pličai-Stankevičai, Viduslatgales pārnovadu fondam (vadītāja Evija Gurgāne), Latvijas Bērnu fondam (prezidents Andris Bērziņš), SIA “Preiļu slimnīca” (valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Žukova) par sniegto atbalstu gan Preiļu novadā patvērumu radušajiem, gan Ukrainā palikušajiem ukraiņiem.
Pēcpusdienā “Slava Ukrainai!” bija uz lūpām ukraiņiem, māksliniekiem, skolēniem, muzeja un pašvaldības cilvēkiem, kuri pulcējās uz latviešu un ukraiņu mākslinieku izstādes “Kur gaismas vara, lai nebūtu kara?” atklāšanu.
Visus pasākumus caurauda arī lepnums par preiliešiem, kuri atbalsta ukraiņus, un ticība, ka varonīgā Ukrainas tauta uzvarēs karu.

Anastasija un Katerina Mamedovas un Anna Andreičenko dzied Ukrainas himnu koncertā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā

Ukraiņu un Ukrainas atbalstītāji Preiļu pašvaldības rīkotajā pateicības pasākumā

Latviešu un ukraiņu mākslinieku izstādes “Kur gaismas vara, lai nebūtu kara?” atklāšana Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejā

Egitas Terēzes Jonānes foto