Rēzeknē atklās bezmaksas pārtikas apmaiņas punktu

Rēzeknē 3. martā plkst. 13.00 Zemnieku ielā 16A tiks atklāts bezmaksas pārtikas apmaiņas punkts – vieta, kur ikviens var ievietot pārtikas produktus un palīdzēt tiem, kam šie produkti būtu nepieciešami vairāk. Tā ir vieta, kur sniegt palīdzību pārtikas produktu veidā, un vieta, kur citiem saņemt šo palīdzību.
Pārtikas apmaiņas punkts atradīsies Zemnieku ielā 16A, pie Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pārvaldes “Sociālais dienests” galvenās ieejas. Pārtikas skapis darbosies visu diennakti, un tajā ievietotos pārtikas produktus varēs paņemt tie cilvēki, kuriem tas patiešām ir vajadzīgs. Lai saņemtu šo palīdzību, nav jābūt trūcīgai vai maznodrošinātai personai. 
Pats pārtikas apmaiņas punkts ir veidots no ūdensnecaurlaidīgas saplākšņa konstrukcijas, kurā izveidoti plaukti un iebūvēts ledusskapis pārtikas ievietošanai. Šajā skapī drīkst ievietot kvalitatīvus produktus ar derīgu lietošanas termiņu un zināmu ražotāju. Produktiem jābūt slēgtā (neatvērtā) iepakojumā. 
Rēzeknes Uzņēmēju biedrība sadarbībā ar Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pārvaldi "Sociālais dienests", īstenojot šo ideju – izgatavojot, aprīkojot pārtikas skapi, un turpmāk uzturot tā darbību un kārtību tajā, nodrošinās sabiedrībai iespēju, ziedojot pārtikas produktus, atbalstīt mazāk nodrošinātus cilvēkus, vienlaikus mazinot derīgas pārtikas nonākšanu atkritumos.
Pozitīva un perspektīva iniciatīvas īstenošanās atkarīga tieši no sabiedrības iesaistīšanās un līdzdalības. Ja cilvēki būs atsaucīgi, līdzcietīgi un vēlēsies palīdzēt, dalīties ar produktiem, ziedot tos, tad arī pati ideja tiks piepildīta, tiks palīdzēts līdzcilvēkiem, norāda aktivitātes organizatori.