Seminārs par jaunajiem atbalsta maksājumiem – Rēzeknes novada Bērzgalē un Preiļu novada Riebiņos

Lai veicinātu lauksaimnieku izpratni par jaunajiem atbalsta maksājumiem un to saņemšanas nosacījumiem 2023. gadā, Zemkopības ministrija sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru organizē informatīvo semināru lauksaimniekiem, lauku uzņēmējiem un visiem citiem interesentiem. Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģiskā plāna ietvaros kopumā 2023.–2027. gadā Latvijas laukiem paredz 2,5 miljardus eiro.

9. martā plkst. 12.00 seminārs notiks Rēzeknes novada Bērzgales pagasta kultūras namā, bet 10. martā plkst. 10.00 – Preiļu novada Riebiņu kultūras namā.

Seminārā Zemkopības ministrijas speciālisti apskatīs tiešo maksājumu vispārīgos nosacījumus, kā arī ilgtspēju sekmējošu ienākumu pamatatbalstu (ISIP), pārdalošo maksājumu, saistīto ienākumu atbalstu, un laba lauksaimniecības un vides stāvokļa nosacījumus (LLVS). Lauku atbalsta dienesta speciālisti informēs par pieteikšanās kārtību EPS, izmaiņām atbalsta samazinājuma aprēķinā, tāpat sniegs atbalsta samazinājuma piemēru. Zemkopības ministrijas un Valsts augu aizsardzības dienesta speciālisti atklās tēmas par agrovidi, ekoshēmām, t. sk. mēslošanas plānu un tā sagatavošanu LIZ pārvaldības sistēmā. Savukārt Valsts augu aizsardzības dienesta speciālisti aplūkos Lauksaimniecībā izmantojamās zemes (LIZ) pārvaldības sistēmu un darbības tajā.

Kontakti uzziņai: Inta Nagle (tālr. 20224413; e-pasta adrese inta.nagle@llkc.lv), Sanita Geduševa (tālr. 26524227, e-pasta adrese sanita.geduseva@llkc.lv). Zemkopības ministrijas sagatavotie izdales materiāli un semināru prezentācijas atrodamas mājaslapā laukutikls.lv sadaļā “Reģionālie semināri”.