Ludzas pilsētas parkā uzstādīti izglītojoši stendi

Tuvojas noslēgumam Pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020. gadam līdzfinansētais projekts “Nattour” (termiņš tika pagarināts pandēmijas dēļ). Projekta ietvaros notika dažādas mācību nodarbības gan skolēniem, gan dažādu jomu speciālistiem. Ludzas pilsētas parkā tika izveidota āra klase, kas ir paredzēta gan mācību organizēšanai, gan brīvā laika pavadīšanai dabā. Lielu atsaucību iedzīvotāju vidū ieguva izveidotā āra bibliotēka.

Nesen parkā parādījās trīs izglītojošie spēļu stendi, bet, pastaigājoties pa parku, pie 15 kokiem jūs varat ieraudzīt plāksnes ar to nosaukumiem.

Jau tika uzstādīts, tomēr vēl gaida savu iznācienu interaktīvais stends – vēl pavisam nedaudz jāuzgaida, līdz tiks atrisinātas tehniskas problēmas ar interneta pieslēgumu. Tajā būs atrodama informācija par dzīvniekiem un augiem, kas ir raksturīgi Latgales reģionam, varēs uzzināt par dabas objektiem Ludzas novadā un spēlēt spēli. Šī mācību objekta pamata auditorija ir bērni, bet arī pieaugušie varēs papildināt savas zināšanas. Savukārt pilsētas viesi atradīs sev noderīgu informāciju par ēdināšanas un izmitināšanas vietām Ludzas novadā.

Projekts “Nattour” tiek īstenots pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020. gadam ietvaros, un to līdzfinansē Eiropas Savienība.

Interaktīvais stends vēl nav nodrošināts ar interneta pieslēgumu, bet pavisam drīz pie tā varēs spēlēt aizraujošas spēles