Rēzeknes Bērnu bibliotēkā pirmo reizi tiekas čaklākie grāmatu lasītāji

14. janvārī Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēkā lieli un mazi grāmatu lasītāji pulcējās Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022” noslēguma pasākumā, kura laikā satikās ar grāmatu varoņiem, atsauca atmiņā izlasīto un saņēma saldas balvas.

Lasīšanas veicināšanas programma norit jau 22. gadu, no pirmsākumiem tajā piedalās arī Rēzeknes Bērnu bibliotēkas lasītāji, un 2022. gada programmā piedalījās ap 200 dalībnieku (5+ vecumgrupā – 76 dalībnieki, 9+ vecumgrupā – 37, 11+ vecumgrupā – 29, 15+ vecumgrupā – 22 un vecāku grupā – 29), lasot kolekcijas grāmatas un izsakot savu vērtējumu par tām.

Pasākums, kurā satikās lasītāji, Bērnu bibliotēkā notika pirmo reizi, un jāteic, ka tas bija ļoti interesants, grāmatu un muzikāliem mirkļiem piepildīts. Bibliotēkas darbinieki bija iejutušies grāmatu varoņu tēlos (bija ieradies nepaklausīgais vectēvs un ome, kura salauza internetu), pēc spilgtāko citātu nolasīšanas aicināja klātesošos atšifrēt grāmatu nosaukumus.

Pirmajā daļā ar muzikāliem priekšnesumiem klātesošos priecēja talantīgā jauniete Katrīna Ivanova no Rēzeknes novada, savukārt otrajā daļā, kurā pulcējās Jauniešu un Vecāku žūrijas pārstāvji, bija iespēja dziedāt līdzi Margaritas Kolosovas un Mareka Gusāna izpildītajām dziesmām (latgaliešu dziesmu vidū bija arī kāds pavisam vēl nedzirdēts muzikāls jaunums).

Pasākums bija apliecinājums tam, ka grāmata joprojām ir vērtība un ka grāmatas lasa gan mazi, gan lielāki lasītāji, gan vieni paši, gan kopā ar vecākiem. Kā uzsvēra Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēkas vadītāja Lāsma Leiņa-Sviridenko, ir svarīgi lasīt grāmatas, jo tās bagātina vārdu krājumu un paplašina redzesloku. Turklāt vecāki, kuri lasa grāmatas, ir iedvesmojošs piemērs saviem bērniem, mudinot atrauties no mūsdienu tehnoloģijām un ļaujoties grāmatu lappušu vilinājumam.

Bibliotēkas darbinieces un mākslinieki Margarita Kolosova un Mareks Gusāns

Ingas Kaļvas-Miņinas teksts un foto