Apbalvoti Meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” laureāti

Lai apzinātu Latvijas labākos meža darbiniekus un pateiktos viņiem par paveikto, pagājušajā nedēļā apbalvoti Meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs 2022” laureāti piecās nominācijās. Nominācijā “Par ilgtspējīgu saimniekošanu” diplomu saņēma arī meža īpašnieks Ludzas novadā Ludvigs Karvelis.

 

Nominācijā “Par mūža ieguldījumu” balvu “Zelta čiekurs” saņēma mežsaimniece Sarmīte Grundšteine, mežsaimnieks Andis Krēsliņš, zinātniece, habilitētā ģeogrāfijas doktore Aija Melluma un mežsaimniece Silva Kaliksone. Nominācijā “Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā” balvu ieguva Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” īstenotais pētījums “SEG emisiju un CO2 piesaistes novērtējums vecās mežaudzēs”, tā radošā grupa – vadošais pētnieks Āris Jansons, pētniece Daiga Zute, zinātniskie asistenti Ieva Jaunslaviete, Laura Ķēniņa un Valters Samariks.

Nominācijā “Par ieguldījumu nozares attīstībā” balva piešķirta mežsaimniekam Robertam Strīpniekam un kokrūpniekam Kristapam Klausam. Nominācijā “Par inovatīvu uzņēmējdarbību” ar balvu apbalvots SIA “VMF LATVIA” izstrādātais tehnoloģijās balstītais pakalpojums “Mobilais FotoWeb”, bet atzinība izteikta un ar diplomu apbalvoti SIA “Vudlande” un SIA “Dižmežs”.

Nominācijā “Par ilgtspējīgu saimniekošanu” laureātus izvērtēja Latvijas Meža īpašnieku biedrības rīkotā konkursā “Sakoptākais mežs”, un balvu “Zelta čiekurs” saņēma meža īpašnieks Juris Mālakalns, bet atzinība izteikta un ar diplomu apbalvoti meža īpašnieki Valdis Kalns un Ludvigs Karvelis.

Balvu svinīgā pasniegšana notika Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Lielajā aulā, tiešraidē to raidīja TV24, bet apbalvošanu vēl var noskatīties tīmekļvietnē xtv.lv. Šogad Meža nozares gada balva “Zelta čiekurs” pasniegta jau deviņpadsmito reizi, bet konkursa pastāvēšanas laikā balvu ir saņēmuši gandrīz 200 Latvijas mežsaimnieku, nozares pētnieku, uzņēmēju un biedrību.