Jūlija Danilina no Rēzeknes novada ieguvusi starptautisku godalgu

Pagājušajā nedēļā Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) atbalsta programmā sievietēm uzņēmējām lauksaimniecības un pārtikas nozarē “Empowering Women in Agrifood” (EWA) apbalvotas divas latviešu uzņēmējas – Jūlija Danilina no Rēzeknes novada un Ieva Krole no Rīgas. Uzņēmējas saņēma žūrijas atzinību un finansējumu no EIT programmas “EIT Food”.

Pirmo vietu un 10 000 eiro balvu tālākai savas idejas attīstībai saņēma Jūlija Danilina no Rēzeknes novada ZS “Liepkalns”, kuras uzņēmums ražo veselīgus un augstvērtīgus griķu batoniņus un citus produktus, kas pazīstami ar zīmolu “Griksi”. Jūlija Danilina ir patiesi priecīga par uzvaru un piebilst, ka programmas ietvaros izstrādājusi arī jaunus produktus – diedzētu griķu musli ar kokosriekstu un dzērvenēm un zaļo griķu kotletes, kas pavisam drīz būs pieejami ikvienam veselīgas pārtikas cienītājam.

  

Savukārt Ieva Krole, kura attīsta šķiedrvielām bagātu želejas konfekšu ražošanu, lai veicinātu šķiedrvielu nepieciešamās dienas devas uzņemšanu, saņēma 5000 eiro atbalstu.

Starptautisko atbalsta programmu sievietēm uzņēmējām Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts (EIT) īsteno trešo gadu. Programma notiek 11 valstīs – Latvijā, Lietuvā, Bulgārijā, Horvātijā, Čehijā, Grieķijā, Ungārijā, Itālijā, Spānijā, Portugālē un Turcijā. Latvijā atbalsta programmu organizē inovāciju vadības uzņēmums “Helve”.

Piecu mēnešu laikā desmit Latvijas uzņēmējas attīstīja savas biznesa idejas, guva jaunus kontaktus un zināšanas, lai programmas noslēgumā savas attīstītās biznesa idejas prezentētu publikas un žūrijas priekšā, norāda uzņēmums “Helve”. Konkursa dalībnieces no Latvijas: Maija Tumanovska (saldēti dārzeņu un svaigu ogu biezeņi ātrākai ēdiena pagatavošanai); Ieva Krole (šķiedrvielām bagātas želejas konfektes, kas satur bērza mizas ekstraktu); Jūlija Danilina (veselīgas un augstas kvalitātes diedzētu griķu uzkodas zem zīmola "Griksi"); Kristīne Irtiševa (humusa šķīdums "Humico", kas iegūts no Latvijas kūdras un piemērots izmantošanai smidzinātāju sistēmās); Ilze Laukalēja (centrs "Baltic Senses", kas sniedz konsultāciju un pētījumu pakalpojumus pārtikas nozares dalībniekiem); Edīte Ligere (B2B piedāvājums alternatīvo olbaltumvielu nozarē); Lienīte Litavniece (augļu, ogu un dārzeņu pulveru ražošana); Liena Kazāka (veselīgi un ātri pagatavojamās maltītes); Edīte Šipko (bioloģiskā saimniecība, kurā audzē dārzeņus, kā arī popularizē agrotūrismu).

Konkursa žūrijā bija Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra direktores pienākumu izpildītāja Alise Pizika, “Helve” līdzdibinātāja un vadošā partnere Līva Pērkone un “Buildit Latvia” vadošais partneris un vadītājs Matīss Neimanis.