Preiļos atklāja boksa kluba jaunās telpas

Boksa klubs ir atvērts bērniem, jauniešiem, vecākiem, senioriem, teica tā īpašnieks Raimonds Šņepsts

Divstāvu ēkā Preiļos, Liepu ielā 22 vēl pirms dažiem gadu desmitiem atradās banka, vēlāk – Preiļu slimnīcas veļas noliktava, bet kopš 1. decembra tās ir Preiļu boksa kluba "13Th round" jaunās telpas.

Kluba īpašnieks Raimonds Šņepsts atklāšanas uzrunā atzina, ka sapnis par jaunajām telpām ir piepildījies pēc pusgada, pateicoties nevienaldzīgajiem cilvēkiem, kuru vārdi rotā un rotās kluba pateicības sienu. Iestarpināšu, ka viņu pulkā ir arī kluba informatīvais atbalstītājs – "Vietējās Latgales Avīzes" saime.

Raimonds gan sponsoriem, gan kluba apmeklētājiem izrādīja jaunās telpas. Pirmajā stāvā atrodas recepcija jeb reģistratūra, boksa treniņu rings un zāle ar aprīkojumu, pirts, ģērbtuves, dušas, tualete, savukārt otrais stāvs ir atvēlēts trenažieru zālei. Sienas rotā vietējo mākslinieku gleznojumi un gleznas, goda vieta ierādītā arī pagājušā gadsimta boksa cimdiem, fotogrāfijām, no kurām lūkojas pasaules elites bokseri. Interesanti, ka ēka ir apaugusi ar stāstiem, tā glabājusi noslēpumus, piemēram, otrā stāva sienā atradās iemontēts slēpnis – seifs, kurā, kā pieļāva Raimonds, varēja glabāt rotaslietas, ieročus.

Boksa kluba jaunās telpas būs atvērtas visu paaudžu cilvēkiem, kuri vēlas uzlabot fizisko pašsajūtu un formu vai vienkārši atpūsties, vingrojot treneres vadībā, tāpat tā būs treniņvide dažāda vecuma bokseriem, pastāstīja Raimonds. Viņš uzsvēra, ka darāmā vēl ir daudz, – pavasarī taps ēkas fasāde un uzbrauktuve cilvēkiem ar kustību traucējumiem. "Paralēli top boksa muzejs, tas būs tāds vienīgais Baltijā," apņēmīgi pauda Raimonds.

Ciemiņi, Raimonda mudināti, iemēģināja boksa cimdus, nogaršoja Preiļu pils parka vasaras terases "Pampūkas" saimes pagatavotās uzkodas, kas bija veltītas boksa tematikai, un apsprieda jaunas idejas, kā Preiļus padarīt vēl pievilcīgākus vietējiem iedzīvotājiem un ciemiņiem. Arī “Vietējā Latgales Avīze” novēl Raimondam piepildīt visu iecerēto!

Raimonds Šņepsts boksa kluba jauno telpu izveidošanā ir ieguldījis pusgadu darba un vairākus desmitus tūkstošus eiro

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns (no kreisās) un ciemiņi sveica Raimondu Šņepstu ar novēlējumu darīt lielas lietas arī turpmāk 

Raimonds Šņepsts rāda sienu, kur remonta laikā tika uziets slēpnis-seifs; tagad šo sienu rotā spoguļi

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto