Atklāts grafiti gleznojums “Iedzīvotājiem tuvāka Eiropa un Latvija”

Daugavpilī atklāts grafiti gleznojums “Iedzīvotājiem tuvāka Eiropa un Latvija”, informē aģentūra LETA. Pabeigts un sabiedrības vērtējumam nodots otrais no pieciem grafiti zīmējumiem, kas veltīts kādam no Eiropas Savienības (ES) fondu investīciju lielajiem mērķiem 2021.–2027. gada periodā. Jaunajā Forštatē tika apgleznota sabiedriskā transporta pietura “Aveņu iela”. Mākslas darba autors ir Edgars Losinskis.

Visu novembri piecās dažādās Latvijas pilsētās ar grafiti mākslinieku piesaisti bija plānots veikt sienu gleznojumus, kas katrs attēlo kādu no ES fondu investīciju mērķiem, simboliski demonstrējot visu Latvijas reģionu iesaisti ES fondu investīciju veiksmīgā ieguldīšanā. Tā Finanšu ministrija turpina vērst sabiedrības uzmanību uz drīzu jaunā ES fondu perioda uzsākšanu un no 2023. gada sākuma mudina potenciālos projektu īstenotājus būt gataviem izmantot ES finansējuma sniegtās priekšrocības.

Nākamo septiņu gadu viena no ES fondu investīciju prioritātēm ir ilgtspējīga un līdzsvarota reģionu attīstība, kas ietverta mērķī “Iedzīvotājiem tuvāka Eiropa” un kuram atvēlēti vairāk nekā 260 miljoni eiro no kopējās ES fondu aploksnes Latvijai. Lai uzlabotu reģionos dzīvojošo iedzīvotāju dzīves kvalitāti, ar ES fondu finansējumu plānots atbalstīt, piemēram, sabiedrisko pakalpojumu veicināšanu, uzņēmējdarbības un kultūras vides sakārtošanu, pilsētvides teritorijas, skvēru un parku labiekārtošanu reģionos un citas jomas.

Aveņu ielas pietura Daugavpilī tagad izskatās neparasti un koši