Par jauno Augšdaugavas novada izpilddirektoru iecelts Pēteris Dzalbe

27. oktobrī Augšdaugavas novada pašvaldības domes sēdē deputāti vienbalsīgi nobalsoja par jauno izpilddirektora amata kandidātu Pēteri Dzalbi, informē Augšdaugavas novada pašvaldības Informācijas un sabiedrisko attiecību daļa.

Pēteris Dzalbe Rīgas Tehniskajā universitātē ir ieguvis sociālo zinātņu bakalaura un maģistra grādu ekonomikā, pašlaik studē doktorantūrā Daugavpils Universitātē, raksta doktora disertāciju par ilgtermiņa reģionu attīstību un to, kā dažādi sociālekonomiskie rādītāji ietekmē visa reģionu attīstību. Bijis IU “Laima” komercdirektors, SIA “Daugavpils drukerai” valdes loceklis, biedrības “Daugavpils namu pārvaldnieks” valdes priekšsēdētājs, SIA “EMIMAR” projektu vadītājs. Gūta darba pieredze pašvaldībā, strādājot par Daugavpils pilsētas domes revīzijas komisijas priekšsēdētāju un revidentu. Pašvaldību vēlēšanās 2010., 2013. un 2021. gadā ievēlēts par Daugavpils pilsētas domes deputātu, no 2013. līdz 2017. gadam – Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks. No 2018. gada ir SIA “Rēzeknes Namsaimnieks” valdes loceklis.

Atbildot uz jautājumu, vai ir iespējams paspēt darboties daudzos svarīgos amatos, P. Dzalbe teic, ka prioritāri viņš darbosies Augšdaugavas novada izpilddirektora amatā, bet darbs Daugavpils pilsētas deputāta statusā netraucēs.