Krāslavieši – vieni no labākajiem Interreg programmas projektu īstenotājiem Latvijā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā rīkoja Eiropas Savienības Strukturālo un investīciju fondu Interreg programmu 2014.–2020. gada perioda noslēguma pasākumu. Atzinības rakstus un piemiņas balvas izpelnījusies arī Krāslavas pašvaldība.

Krāslavas novada pašvaldība tika atzīta par labāko ārējās programmas īstenošanā. Šajā programmā pašvaldība kā vadošais partneris īstenoja divus projektus. Projekts “Enjoy being together” veicināja sociālas sfēras attīstību, tajā skaitā Multi-sensora centra izveidi Krāslavā, bet īpaši tika izcelts un novērtēts projekts “Kulinārā mantojuma un tradicionālo amatniecības prasmju saglabāšana un popularizēšana” (BELLA CULTURE). Projekta īstenošanas rezultātā lielākais pienesums Krāslavai ir Amatniecības centra izveide Krāslavas pils kompleksa staļļos.

Savukārt Aleksandrovas pamatskola, kas atrodas Krāslavas novada Konstantinovas pagastā, tika atzīta par labāko Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā, īstenojot projektu “Relaksējoši attīstošās vides izveide Latvijas un Lietuvas bērniem ar attīstības traucējumiem dzīves kvalitātes uzlabošanai”.

Apbalvošanas pasākumā Krāslavas novada pašvaldību pārstāvēja Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe, Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja un projekta “Bella Culture” autore Tatjana Kozačuka, Krāslavas novada TIC speciāliste, projekta “Enjoy being together” autore un vadītāja Edīte Lukša un protokola speciāliste Ieva Dzirkale. Aleksandrovas pamatskolu pārstāvēja skolas direktore Anita Malinovska.

Interreg projektu īstenotāji no Krāslavas novada pēc balvu saņemšanas