Vokālais ansamblis “Virši ” svinēja 20 gadu jubileju

Preiļu Mūzikas un mākslas skolas zālē nosvinēta Preiļu kultūras nama vokālā ansambļa “Virši” 20 gadu jubileja. Visus šos gadus ansambli vada Santa Karina Oša.

Plašs un rosīgs ir bijis ansambļa darbības laiks. Mēģinājumi, koncerti, piedalīšanās skatēs un festivālos, koncertturnejās, tas viss ir bagātinājis koristus. Apgūts plašs dziesmu repertuārs. Īpašs paldies dziedāšanas skolotājam Staņislavam Kļavinskim, kurš kolektīvam komponējis vairākas skaistas dziesmas. Nu jau komponists devies aizsaulē.

Koncerta sākumā tika nodziedāta Ulda Stabulnieka dziesma “Tik un tā”, jo tā bija pirmā dziesma, ar kuru ansamblis uzsāka savu koncertdarbību. Tāpat izskanēja Staņislava Kļavinska sacerētā dziesma ar Arnolda Auziņa vārdiem “Mātei Latvijai”. Sirsnīgiem aplausiem skanot, nodziedātas tautas dziesmu apdares un citu komponistu dziesmas.

Kolektīvam ir daudz draugu, daudz bija arī apsveicēju. Preiļu novada pašvaldības priekšsēdētājs Ārijs Vucāns pasniedza kolektīvam novada Pateicības rakstu, novēlēja dalībniekiem labu veselību, dziedāt vēl ilgus gadus un priecēt klausītājus. Kultūras nama vadītājs Guntis Skrimblis par aktīvu un ilggadēju piedalīšanos ansamblī pasniedza Pateicības rakstus gan bijušajiem dziedātājiem, gan tiem, kuri koncertē  pašreiz. Novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška teica paldies par sirds siltumu, dāsnumu un sabiedrisko aktivitāti, mudināja arī turpmāk darboties tikpat aktīvi un pasniedza visiem dziedātājiem dāvanas un ziedus.

Ar mīļiem vārdiem, dāvanām un muzikālu sveicienu jubilārus godināja Riebiņu KC vokālais ansamblis “Varavīksne”, Vārkavas KC ansamblis “Melodīvas”, “Večerinkas muzikanti” no Vārkavas, pārstāvji no deju kopas “Brūklenājs”, biedrība “Mūsmājas”. Sveicienus sūtīja arī vokālais ansamblis “Kaļinuška”. Pateicība arī Janīnai Eidukai, viņa atcerējās laiku, kad kolektīvs dibināts, kāds bijis pirmais darbības  posms.

Svētki pildīja klātesošo sirdis ar prieku, apņemšanos strādāt arī turpmāk, kaut gadi iet un iet…

Vokālā  ansambļa “Virši ” dalībniece Marija Volkova