Kopienas satikās viedokļu festivālā

Piedalījās Dienvidlatgales reģiona biedrību pārstāvji

23. septembrī Daugavpilī notika pirmais viedokļu festivāls “Es varu!”.

Viedokļu kafejnīcās biedrību pārstāvji, dažādu nozaru moderatoru mudināti, sarunājās par kopienas balsi politikā, meklēja atbildi vaicājumam, vai mani dzird Eiropā, nostiprināja medijpratības prasmes atpazīt patiesas un nepatiesas ziņas.

Festivāla dalībnieki – Preiļu, Krāslavas, Dagdas, Līvānu, Augšdaugavas, Ilūkstes un citu reģionu biedrību pārstāvji – bija vienisprātis, ka viedokļu dažādība nav traucēklis iestāties un kopt kopīgas vērtības un ka citu zināšanas, prasmes un pieredze var palīdzēt paša patiesības meklējumos un savai kopienai noderīgu projektu īstenošanā.

Jāpiebilst, ka pirmo viedokļu festivālu rīkoja biedrības “Daugavpils rajona un Ilūkstes partnerība “Kaimiņi””, “Preiļu rajona partnerība”, “Krāslavas rajona partnerība” un “Europa Direct Dienvidlatgale” projektā “Es Dienvidlatgalē varu!” ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” atbalstu.

Krāslavas laikraksta “Ezerzeme” valdes locekle Iveta Leikuma iejutās ierēdņa lomā   

Diskusijā par līdera (vadītāja) lomu kopienā piedalījās Preiļu uzņēmēja Agrita Zīmele (no kreisās) un Preiļu novada pašvaldības pārstāve Ieva Pastare 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto