Pie Rēzeknes Centrālās bibliotēkas atklāts grāmatu pakomāts

19. septembrī tika svinīgi atklāts Rēzeknes Centrālās bibliotēkas grāmatu pakomāts, lasītājiem piedāvājot jaunu pakalpojumu – grāmatu un citu izdevumu bezkontakta saņemšanu un nodošanu.

Saņemot lasītāja pieprasījumu, bibliotēkas darbinieks sagatavos pasūtītās grāmatas, vispirms tās izsniedzot lasītāja e-formulārā bibliotēku informācijas sistēmā ALISE (kā līdz šim) un tad ievietojot grāmatu pakomātā. Tiklīdz grāmatas būs ievietotas pakomāta nodalījumā, lasītājs savā telefonā saņems īsziņu ar atvēršanas kodu. Ar saņemto kodu varēs atvērt pakomāta durvis, lai izņemtu pasūtītās grāmatas. Grāmatas šajā pakomātā tiks uzglabātas trīs dienas. Izdevumu saņemšanu pakomātā var pieteikt, zvanot uz tālr. 64622061 vai veicot pasūtījumu e-pastā, adrese – rezcb@rezeknesbiblioteka.lv – un norādot savu tālruņa numuru.

Grāmatu pakomāta uzstādīšana tika īstenota, pateicoties Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībai un pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” direktorei Kristīnei Kokorevičai. Paldies uzņēmumam «Sigfox Latvija» par pakomāta piegādi un uzstādīšanu, pauž Rēzeknes Centrālās bibliotēkas direktores vietniece Zigrīda Gorsvāne.