Aizvadīts rudens pārgājiens Vecslabadas pusē

Aizvadītajā sestdienā, 17. septembrī, Ludzas novada tūrisma centrs organizēja pārgājienu pa Vecslabadas apkārtni. Tas izvērtās par enerģisku 22 kilometrus garu piedzīvojumu ar daudziem atklājumiem tā dalībniekiem. Lielākā daļa no pārgājiena dalībniekiem nebija iepriekš apmeklējuši Vecslabadu, un pāris no Ogres Latgalē bija vispār pirmo reizi.
Ludzas novada tūrisma centra vadītāja Līga Kondrāte stāsta: „Uzsākām savu ceļu kopā ar vietējo gidu Vladimiru Marudenoku, kurš mūs izveda līkumu līkumiem un atklāja ciemu pavisam citā gaismā – ar daudziem interesantiem stāstiem un vietām Vecslabadas ciemā. Tālāk pa skaistajiem lauku ceļiem devāmies līdz Plisūna ezera milzim – Plisūna dižakmenim un milzīgajai trīs stumbru apsei, kas lika elpai aizrauties no varenuma. Pēc nelielas atpūtas pauzes turpat VAS “Latvijas valsts meži” labiekārtotajā pieturvietā turpinājām ceļu apkārt Plisūna ezeram. Pārgājiena “rozīnīte”, pēc dalībnieku teiktā, bija bridiens pa nelielo purviņu un vitamīnu pauze ar brūklenēm, dzērvenēm un mellenēm. Tālāk mūs sagaidīja Kovšezers – priežu meža ieskauts rāms ezers, kurā daži no gājējiem pat nopeldējās. Šī ir vēl viena no skaistajām VAS “Latvijas valsts meži” labiekārtotajām atpūtas vietām ar taku apkārt ezeram. Protams, netika piemirstas arī sēnes. Tās patiesi ir sākušas augt, un naskākie sēņotāji vakarā tika arī pie sēņu mērces."

"Sakām lielu paldies ikvienam no divpadsmit pārgājiena dalībniekiem un tiekamies nākamajos pārgājienos Ludzas pusē!” teic Līga Kondrāte.

Vecslabada ir ļoti gleznaina vieta, to atzīst visi pārgājiena dalībnieki

Līgas Kondrātes foto