Pasaules talkā Viļānos un Krāslavā veidos Laimes koku parkus

17. septembrī arī Latvijā notiks Pasaules talka (World Cleanup Day), kas mudina rūpēties par apkārtējo vidi un tīriem mežiem. Tās laikā notiks koku sēšanas un stādīšanas akcija “Laimes koki”, un Latvijā tiks veidoti trīs Laimes koku parki, tostarp divi Latgalē – Krāslavā un Rēzeknes novada Viļānos, bet trešais – Smiltenes novada Trapenē.

“Esam gandarīti, ka jau trešo gadu pēc kārtas varam sniegt arī savu atbalstu Laimes koku parku veidošanā. Koki un meži ir mūsu valsts vērtības, tāpēc priecājamies, ka pašvaldības rūpējas par to, lai Latvija būtu zaļa. Ikkatrs iestādītais koks ir vērtība, kas padara mūsu vidi veselāku. Tāpēc priecājamies, ka mums Latvijā ir tradīcijas, kurās iedzīvotāji ir aicināt iestādīt koku, lai ilgtermiņā parūpētos par cilvēku labsajūtu,” atzīst VAS “Latvijas valsts meži” vides izglītības vadītāja Līga Abizāre.

“Ir patiess prieks, ka Laimes koku sēšanas un stādīšanas akcija, kā arī parku veidošana Latvijā ir kļuvusi par nozīmīgu tradīciju. Neatkarīgi no tā, vai runājam par kādu mazāk apdzīvotu vietu vai pilsētu, ikvienam ir svarīgi, lai netālu no mājām būtu pieejama zaļā zona, kurā izjust dabas skaistumu un mieru. Tāpēc aicinu katru savas mājas pagalmā vai pašvaldības koordinētā vietā arī šogad, 17. septembrī, pievienoties akcijai – iesēt vai iestādīt savu laimes un spēka koku, lai kopā svinētu un darītu Latviju zaļu,” uzsver Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Lai bērnos un jauniešos veidotu dziļāku izpratni par dabas procesiem, uzņemoties rūpes par kāda konkrēta koka izaudzēšanu, veicinātu aktīvāku sabiedrības iesaisti vides jautājumu risināšanā vietējā un globālā mērogā, kā arī labiekārtotu un apzaļumotu apdzīvotās teritorijas, Latvijā Pasaules talkas ietvaros veido Laimes koku parkus. Pirmais Laimes koku parks 2020. gadā tapa Valdemārpilī, pērn tāds izveidots Jelgavā. Pieteikt savu koku stādīšanu var Laimes koku kartē: talkas.lv/laimes-koki.