Biškopes Gunta Some no Augšdaugavas un Vineta Šņepste no Preiļu novada – labāko trijniekā

Pagājušajā sestdienā, 27. augustā, gardēži Jelgavā pulcējās “Piena, maizes un medus svētkos”, kur pasākuma laikā notika Latvijas biškopības biedrības rīkotie konkursi “Atzītākais Latvijas medus 2022” un “Veiksmīgākais medus tirgotājs 2022”. Abos konkursos laureātu vidū ir arī Latgales saimnieces. Apsveicam!

Konkursā “Latvijas Atzītākais medus 2022” piedalījās astoņi profesionāli biškopji, kas spēj saviem pircējiem nodrošināt medu pietiekamā apjomā, lai ikviens, izvēloties savu mīļāko medus veidu, varētu to arī iegādāties ilgtermiņā un sev vēlamajā apjomā. Pasākuma apmeklētāji piedalījās degustācijā un noteica šī gada Latvijas atzītāko medu. Par gardāko atzīts un pirmo vietu ieguva biškopju Lilitas un Viļa Medņu dažādu ziedu medus no zemnieku saimniecības “Ārbirzes” Smiltenes novadā. Otrajā vietā – ZS “Dorītes” biškopis Jānis Sulutaurs ar liepu ziedu medu no Ķekavas novada, bet trešajā vietā ZS “Līdumi” biškope Gunta Some ar dažādu ziedu medu no Augšdaugavas novada. Konkursa finālistiem medaļas pasniegs starptautiskajā izstādē “Riga Food”, kas tiks atklāta 8. septembrī.

Savukārt konkursā “Veiksmīgākais medus tirgotājs 2022” piedalījās visi pasākumā klātesošie biškopības produkcijas tirgotāji, kopskaitā trīsdesmit pieci. Latvijas biškopības biedrības izveidota žūrija izvērtēja tirdzniecības stendu iekārtojumu, tirgotāju atraktivitāti, piedāvātās produkcijas klāstu, tirgotāja komunikāciju ar pircējiem un noteica labākos. Pirmo vietu konkursā ieguva ZS “Liepiņmuiža”, biškopis Kārlis Bolmanis no Jelgavas novada, otro vietu –  IK “Latgales dravnieks”, biškope Vineta Šņepste no Preiļu novada, un trešo vietu – saimniecība “Galdnieki”, biškopis Olafs Baltgalvis no Kandavas novada.