Latgalē – sešas jaunas gājējiem draudzīgas vietas

Pagājušajā nedēļā zīme “Gājējam draudzīgs” (Hiker–friendly) piešķirta vēl 15 uzņēmumiem, kuri atbilst gājējiem draudzīga pakalpojumu sniedzēja kritērijiem. Latgalē to saņēma seši uzņēmēji: viesu nams “Aglonas Cakuli” Preiļu novadā, Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrs, kempings “Adamova” un Hostel “Malta” Rēzeknes novadā, lauku māja “Zeļču sola” Balvu novada Šķilbēnu pagastā un lauku māja “Tinēji” Krāslavas novada Dagdā.

Pārgājienu tūrisma popularitāte katru gadu pieaug, un gājējiem draudzīgu viesmīlību šobrīd var izbaudīt jau 242 “Gājējam draudzīgs” uzņēmumos visā Latvijā. Naktsmītnes, kafejnīcas, veikala, tūrisma informācijas centra vai cita uzņēmuma durvīs zīme “Gājējam draudzīgs” apliecina, ka pārgājienu ceļotāji tur saņems ne tikai informāciju par maršrutu, bet arī dzeramo ūdeni, pirmās palīdzības aptieciņu, elektroierīču uzlādi, naktsmītnē ir iespēja izžāvēt slapjās un izmazgāt netīrās drēbes, zābakus un citu ekipējumu. “Gājējam draudzīgs” (Hiker–friendly) zīme darbojas gan Latvijā, gan Lietuvā un Igaunijā un veicina kopēju kājāmgājēju kustību Baltijā.

Latvijā zīmi “Gājējam draudzīgs” pēc uzņēmēja pieprasījuma piešķir komisija, kas vērtē uzņēmuma atbilstību zīmes kritērijiem. Komisijā ir 13 dalībnieki – gan valsts iestādes, gan organizācijas, kuras atbalsta kājāmiešanu, aktīvo atpūtu un dabas tūrismu. Komisijā ir gan tūrisma viesmīlības eksperti, gan aktīvā tūrisma eksperti, kuriem ir ievērojama pārgājienu ceļošanas pieredze. Par “Gājējam draudzīgām” vietām informāciju var atrast tīmekļvietnē celotajs.lv.