Vasaras nometne Latgales reģiona biedrību dalībniekiem

Līvānu novada biedrība “Baltā māja” jūnija nogalē viesu namā pie Rāznas ezera organizēja sabiedrības integrāciju veicinošu nometni “Visi savējie”, kurā piedalījās Latgales reģiona nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji.

Trīs dienas dalībnieki no Latgales reģiona mazākumtautību un no latviešus pārstāvošajām NVO klausījās informatīvajās lekcijas par pilsoniskās sabiedrības norisēm, katra indivīda atbildību, sabiedrības un valsts kopīgām problēmām, savstarpējās uzticēšanās un savstarpējās sadarbības uzlabošanu. Informatīvās lekcijas un darbu grupās, ko papildināja interaktīvās aktivitātes, vadīja pieredzējušas ekspertes integrācijas jautājumos Rasma Pīpiķe un Svetlana Semeņaka. Visās nodarbībās uzmanība tika vērsta uz praktisku valsts valodas lietošanu un savstarpēju kontaktu veidošanu.

Preiļu novada Pensionāru biedrības priekšsēdētāja Marija Briška veica lielu organizatorisko darbu, lai šajā nometnē piedalītos aktīvie seniori un lai tā veicinātu integrāciju. Piedalījās vislielākais ieinteresēto senioru skaits – 13 dalībnieki.

Sakām lielu paldies biedrības “Baltā māja” vadītājai Ingūnai Badūnei par interesantu, saturīgu un integrācijas nostiprināšanu programmu un Preiļu novada Pensionāru biedrības priekšsēdētājai Marijai Briškai par grupas izveidi un organizatorisko jautājumu risināšanu, gan gatavojoties nometnei, gan nometnes laikā.

Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes locekle Marija Volkova