Vasaras saulgrieži ieskandināti sportiskā gaisotnē

Sacensībās Preiļos piedalījās ap 200 sportistu

Līgo dienā Preiļu pilsētas stadionā notika 13. Līgu un Jāņu čempionāts vieglatlētikā, kas pulcēja ap 200 dažāda vecuma sportistu.

Sacensību jaunākais dalībnieks bija 11 gadus vecs, bet vecākais jau nosvinēja savu 88. dzimšanas dienu. Lielākais skaits dalībnieku bija no Preiļiem un Līvāniem, bet piedalījās arī sportisti no Augšdaugavas, Daugavpils, Balvu, Jaungulbenes, Jēkabpils, Jūrmalas, Krāslavas, Ķeguma, Madonas, Mārupes, Olaines, Sēlijas, Valmieras un Viļānu novada.

“Atsevišķs prieks par novadnieku sasniegumiem. Jaunatnes izpildījumā ar prieku varējām baudīt Raivo Liniņa 3000 m soļošanu, Nikitas Baikova šķēpa mešanu, Ervīna Brakovska augstlēkšanu. Tāpat katrs no sporta skolas treneriem varēja priecāties par gandrīz 60 audzēkņu startiem. Labi sasniegumi arī mūsu novada vecmeistariem. Katrs savā vecuma grupā izcīnīja godalgoto vietu. Preiļu novada godu veiksmīgi aizstāvēja Olga Borisova (šķēpa mešanā, augstlēkšanā un lodes grūšanā), Feoktists Pušņakovs (100 m, 400 m, šķēpa mešanā), Natālija Krupina (1500 m), Ilona Aizpuriete (100 m, 1500 m), kā arī novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns (lodes grūšanā, šķēpa mešanā, augstlēkšanā).

Mūsu vecmeistari gatavojās Latvijas čempionātam, bet bija dalībnieki, kuri sekoja augstākiem mērķiem, – dalībai “The World Masters Athletics championship 2022” Tamperē, Somijā. Varējām vērot lielisku 1500 m skrējienu madonieša Pētera Ārenta (68 gadi) izpildījumā – 5:05,00, pēc koef. – 3:51,16, kurā tika sasniegts jauns Latvijas rekords vecmeistariem. Turpināsim sekot veterānu un jauniešu panākumiem Latvijas un Eiropas stadionos!” saka Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas pieaugušo sporta pasākumu organizatore Mārīte Pokšāne.

J. Magdaļenoka (Līvāni) foto