Pieveica Baltijas ultra čempionāta distanci

Velosportists Armands Macijevskis startēja 430 km distancē

Sēlijas novada Ilūkstes velosportists Armands Macijevskis, kurš sacensībās startē zem Līvānu velokluba “LiVelo/Zelta Zeme” karoga, piedalījās Baltijas ultra čempionāta 430 km distancē.

Armands savā Facebook profilā 8. jūnijā raksta: “Pēc piedalīšanās pagājušā gada braucienā “Velorealitāte” sapratu, ka vēlos arī šogad startēt šāda veida sacensībās. Mani uzrunāja Baltijas ultra čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Bija piedāvātas divas distances – 430 km un 800 km. Tā kā garo distanču sacensību apritē esmu tikai nesen, tad izvēlējos 430 km distanci.

4. jūnijs. Sacensību diena. Esmu ieradies laicīgi. Piereģistrējos, izņemu numuru un saņemu GPS ierīci, ar kuras palīdzību varu sekot līdzi manam braucienam. Veicu mantu pārskatīšanu, vai viss svarīgākais ir līdzi paņemts, un dodos uz startu. Starts Siguldas Fischer slēpošanas centrā plkst. 9.00. (..)

Nonākot otrajā kontrolpunktā Alūksnē, vidējais ātrums ir 31,8 km/h. Ir nobraukti jau 229 km. Sākas stiprs lietus, un negaiss tuvojas. Tiek pieņemts lēmums uzkavēties ilgāk šajā kontrolpunktā, jo nav ne mazākās vēlēšanās pārsalt distances gaitā un izstāties. (..)

Plkst. 0.05 Priekuļos apstājamies uzvilkt visas līdzi paņemtās siltās drēbes. Lieliski noder paņemtie siltie cimdi. Rokas nesalst kā pagājušā gada “Velorealitātē”. Šī ir pēdējā apstāšanās pirms finiša. Turpinām ceļu un lēnām tuvojamies finišam. Nonākam līdz Siguldas serpentīna ceļam, kuru mērojām arī distances sākumā, taču otro reizi vairs neveicas tik labi, jo ir stāvs kalns, arī nogurums jau liels. Mans ceļabiedrs uzbrauc kalnā, bet es izvēlos nokāpt no velosipēda. Pēdējā serpentīna līkumā dzirdu, ka neesmu šeit viens. No maza krūma, aptuveni pusotra metra attālumā iznāk āpsis, kurš izskatās izbrīnīts, satiekot cilvēku plkst. 2.30 naktī. Turpinu veikt pēdējos km. Esmu ļoti laimīgs, sasniedzot finišu plkst. 2.51 un uzvarot cīņu ar sevi.

Veikti 429 km ar vidējo ātrumu 29,1 km/h. Tīrais braukšanas laiks 14 h 46 min, bet kopējais laiks 17 h 51 min.”

Izaicinājumu – Baltijas ultra čempionāta 430 km distanci –  velosportists Armands Macijevskis pieveica 14 h 46 min (kopējais laiks – 17 h 51 min)