Sandris Šedis – četrkārtējs Eiropas čempions armvrestlingā

 

Augšdaugavas novada sportists uzvar sacensībās Rumānijā

Šogad maijā Sandris Šedis otro gadu pēc kārtas izcīnīja 1. vietu gan ar labo, gan ar kreiso roku Eiropas čempionātā armvrestlingā, tādējādi kļūstot par četrkārtēju Eiropas čempionu.

Rumānijas pilsētā Bukarestē no 7. līdz 14. maijam norisinājās 31. Eiropas čempionāts armvrestlingā, kurā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku no 27 valstīm. Latviju čempionātā pārstāvēja seši sportisti, viņu vidū arī S. Šedis no Augšdaugavas novada.

Pirmajā sacensību dienā sportisti startēja ar kreisajām rokām, Sandris kategorijā līdz 110 kg uzvarēja, pieveicot sportistus no Bulgārijas, Francijas, Rumānijas, bet finālā tika pārspēts Serbijas pārstāvis. Nākamajā dienā ar labajām rokām tika izcīnīta ļoti pārliecinoša uzvara, kvalifikācijas cīņās pārspējot sportistus no Itālijas, Serbijas un Ukrainas, bet finālā  tika uzvarēts Horvātijas sportists.

Lai gan tikko aizvadīts Eiropas čempionāts, ilgi atpūsties laika nav, jo augusta beigās un septembra sākumā Sandrim paredzēti turnīri Turcijā un Anglijā, bet jau oktobrī būs jādodas un jāpārstāv Latvija Pasaules čempionātā.

Latvijas sportisti šajā Eiropas čempionātā izcīnīja deviņas medaļas – četras zelta, divas sudraba un trīs bronzas godalgas, lasām vietnē www.augsdaugavasnovads.lv.

Eiropas čempionātā armvrestlingā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku no 27 valstīm, un uzvaras laurus sacensībās plūca Sandris Šedis no Augšdaugavas novada

Foto no www.augsdaugavasnovads.lv