Pēc ilgāka pārtraukuma Daugavpilī atkal notika airēšanas sacensības

Arī daugavpilieši izcīnīja godalgas

14. maijā gan lietū, gan saulē Daugavpilī Lielajā Stropu ezerā vadošie Latvijas airētāji sacentās par Latvijas Airēšanas federācijas balvām. Tās bija pirmās sacensības Daugavpilī pēc vairāk nekā 30 gadu pārtraukuma.

Spēcīgāko elitē savā klasē atrodas arī Daugavpils airētāji, tāpēc šoreiz mājas trasē neizpalika godalgas arī Daugavpils individuālo sporta veidu skolas sportistiem. Open klasē divniekos 2 km distancē uzvarēja Renārs Januzis un Vadims Semjonovs, bet otrajā vietā ierindojās arī daugavpilieši Rihards Azarevičs un Georgijs Novobrannijs. Uzvara ir arī Daugavpils airētājām Polinai Hohlovai un Līgai Parfenai. Vēl viena sieviešu ekipāža Diāna Bulaša un Ludmila Ivanova savā klasē finišēja trešās.

Diemžēl viens no spēcīgākajiem duetiem Open klasē Daugavpili pārstāvošie Auris-Aurelijs Susejs un Rainers Silovs bija diskvalificēti tikai tāpēc, ka pareizi neizpildīja finiša manevru.  Airētāji todien cīnījās arī par Daugavpils individuālo sporta veidu skolas kausiem, un daugavpiliešiem ir godalgu birums. Kauss un 1. vieta četriniekos izcīnīta Annai Troščenkovai, Veronikai Bogdanovai, Juranai Sendrjutei un Viktorijai Kuzminai, bet vīru braucienos Daugavpils kvartets Ilja Lazuko, Dmitrijs Batura, Nikita Vasiļjevs un Jegors Šalkovskis palika otrais. 

Gan mājiniekiem, gan ciemiņiem ļoti patika sacensību gaita un norises vieta, tāpēc bieži skanēja organizatoriem adresēts paldies. Airētāji Daugavpilī atgriezīsies jau augustā, jo Lielajā Stropu ezerā notiks Latvijas čempionāts.

Airēšanas sacensību uzvarētāji Renārs Januzis un Vadims Semjonovs

Kausu izcīnīja  Anna Troščenkova, Veronika Bogdanova, Jurana Sendrjute un Viktorija Kuzmina

Egitas Terēzes Jonānes foto