Daugavpilī skrēja īsās distances un pusmaratonu

Sacensībās piedalījās gandrīz 1000 dalībnieku

7. maijā Daugavpilī mazi un lieli, jauni un pieredzes bagāti Latgales, citu Latvijas novadu, Lietuvas, Igaunijas, Turcijas, Indijas, Jamaikas, Francijas, Tadžikistānas un citu valstu sportiska dzīvesveida piekritēji apvienojās skrējienu seriāla “Skrien Latvija” 10. sezonas pirmā posma pusmaratonā un īsajās piecu un desmit kilometru distancēs.

No gandrīz tūkstots dalībniekiem 82 pievarēja pusmaratonu jeb 21,0975 km, tostarp šīs distances uzvarētāji Viviana Kirilova un Dmitrijs Serjogins. Kā otrie finišēja Anastasija Geraseva un Andris Jubelis, bet trešie ātrākie bija Ilze Drozdova un Kristaps Bērziņš.

Savukārt 5 km skrējienā pirmie finišēja Aigars Feteris un Valērija Linkeviča, bet 10 km skrējienā – Asnate Else un Artjoms Gajevskis. Noskaidroti arī otrās un trešās vietas ieguvēji – 5 km Māra Drozdova un Vadims Marinecs (2. v.), Kristīne Semjonova un Nikita Samsonovs un (3. v.), bet 10 km Natālija Krupina un Krists Siņicins (2. v.), Līga Putniņa un Jānis Mūrnieks (3. v.). Apsveicam!

Pasākums notika pēc divu gadu pārtraukuma, tāpēc gandrīz visi aptaujātie dalībnieki teica, ka tā esot pasakaina sajūta skriet atkal. Pavisam drīz – jau 4. jūnijā – Rēzeknē notiks skrējienu seriāla “Skrien Latvija” 2. posms.

Skrējienu seriāla “Skrien Latvija” 10. sezonas pirmā posma starts

Egitas Terēzes Jonānes foto