Rēzeknes galda tenisisti – Latvijas augstākās līgas čempioni

Fināla sešās līgās piedalījās piecas vīriešu un viena sieviešu komanda

16. aprīlī Salaspils sporta namā noslēdzās Latvijas 2021.–2022. gada sezonas komandu čempionāts galda tenisā pieaugušajiem. Rēzeknieši mājup atgriezās ar uzvaru.

No Rēzeknes šajās sacensībās piedalījās trīs komandas: BJSS-1, BJSS-2 un GTK ,,Rēzekne” un viena Bērnu–jaunatnes sporta skolas (BJSS) audzēkne Linda Laduse. Viņa, spēlējot sieviešu augstākajā līgā par Bauskas BJSS, izcīnīja piekto vietu. Rēzeknes BJSS-2 komandu pārstāvēja Oskars Elksnis, Deniss Ciukors, Dainis Rusakovs, Edgars Malinovskis un pieredzējuši spēlētāji Andrejs Rešetnikovs, Aivars Vugulis un Igors Smirnovs, kas palīdzēja izcīnīt augsto ceturto vietu Tautas līgā.

GTK “Rēzekne” komanda bija noskaņota izcīnīt godalgotu vietu. Diemžēl pirms sacensībām vadošie komandas spēlētāji guva traumas, kas viņiem liedza iespēju piedalīties finālspēlēs. Rezultātā komanda otrajā līgā izcīnīja sesto vietu. GTK ,,Rēzekne” komandā spēlēja Staņislavs Iļjins (BJSS), Vladimirs Laduss, Roberts Pavra, Sergejs Kritenko un Sergejs Nazarovs.

Rēzeknes BJSS-1 komanda tika veidota kā projekts. Tā īstenošanai tika pieaicināti Latvijas un citu valstu stiprākie spēlētāji. Finālā Rēzeknes BJSS-1 ar 4:2 apspēlēja komandu ,,Saldus NP”. Finālspēle bija intriģējoša un spraiga, un Rēzeknes BJSS-1 kļuva par Latvijas augstākās līgas čempioniem.

Čempionāta galda tenisā uzvarētāji – Rēzeknes BJSS-1 komanda (Oļegs Kartuzovs, Aleksandrs Maskaļonoks, Jānis Svīķis, Romāns Streļčuks (BJSS), Michael Pae (Igaunija)) un treneris Bruno Losāns 

Foto no Rēzeknes BJSS Facebook lapas