Preilieši pirmajā spēlē nenosargāja vārtus un uzvaru

Deviņdesmit minūtēs tika gūti vieni vārti, bet zaudēti - pieci

Ja man būtu jākomentē pustukšajās tribīnēs Preiļu Bērnu un jauniešu sporta skolas pirmo Latvijas 2. līgas futbola čempionāta un pirmo mājas spēli, kas notika 23. aprīlī, tad tie būtu tikai divi vārdi – neizdevies mačs.

 Preiļu futbolisti pirms pirmā mača

Rezultāts 1:5. Vienīgos vārtus Preiļu komandas labā guva Eduards Podskočijs (25’). Pieļauju, ka pretinieku komandas futbola kluba “Ķekava/Auda” spēlētāja Rūdolfa Zicāna gūtie vārti spēles pirmajā minūtē bija kā auksta duša Preiļu futbolistiem. Pēc tam spēle lielākoties notika preiliešu laukuma pusē. Pietrūka arī veiksmes – Preiļu komandas aizsarga Rūdolfa Pastara triektā bumba virs vārtu pārsega tomēr atleca no vārtiem, nevis pabija vārtos. Turklāt viesi spēlēja saliedētu spēli, viens otru uzraudzīja, brīdinot par pretinieka atrašanos un uzlielot par padarīto. Līdz ar to viņi preiliešu vārtu cauršāva vēl četras reizes (10’ vārtu autors Jorens Gorkšs; 16’ – Rūdolfs Zicāns; 62’ un 76’ – Jānis Rotenbergs).

Ir daudz jautājumu par šo neizdevušos maču. Vai komanda nav sagatavojusies jaunajai sezonai (skatītāji tribīnēs runāja, ka sporta skolā pietrūkst futbola treneru un ka spēlē nepiedalījās vairāki vadošie futbolisti, vēl izskanēja viedoklis, ka ne visi futbolisti čakli apmeklē treniņus)? Vai varbūt vīriem nav motivācijas spēlēt (futbolu klubi līdz šim ir pastāvējuši ar pašvaldību un Latvijas Futbola federācijas atbalstu, iesaistās arī citi “donori”)? Viens līdzjutējs arī man uzsvēra, ka futbols ir jāmīl, uz ko cits līdzjutējs oponēja, ka tagad ir cita futbolistu paaudze, kurai šis laiks piedāvā citus motivatorus.

Jautājumu ir daudz, taču tikai Preiļu futbolisti un komandas vadība var rast atbildes, lai šajā čempionātā pakāptos augstāk par pagājušajā sezonā izcīnīto 11. vietu. Līdzjutēji, lai arī viņu pagaidām nav daudz, cer uz to, jo ir uzticīgi savai komandai.

Vienīgos vārtus Preiļu komandas labā guva Eduards Podskočijs

 

Preiļu futbolisti pirms pirmā mača

Egitas Terēzes Jonānes foto