Notiks jauno mednieku apmācības

Viena no meža apsaimniekošanas pievienotajām vērtībām ir medības, arī lauksaimniecības nozarē medībām ir nozīmīga loma, tāpēc Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Meža konsultāciju pakalpojumu centrs rīko tālmācības apmācības jaunajiem medniekiem un medību vadītājiem.

Mednieku kandidātiem apmācības būs tālmacībā, bet klātienē notiks konsultācijas pirms skolas eksāmena un paši eksāmeni, kā arī šaušanas treniņi šautuvē. Tālmācības programmā mednieku kandidātiem būs arī iespēja apgūtās zināšanas pārbaudīt, atbildot uz eksāmena jautājumiem.

Lai uzsāktu mednieku mācības, jāreģistrējas tālmācības platformā un jāsazinās ar kādu no kontaktpersonām, kura sniegs konsultāciju par tālāk notiekošajiem mācību procesiem: Meža konsultāciju pakalpojumu centra Dienvidlatgales nodaļas vecākais mežsaimniecības konsultants Jānis Dzalbs, tālr. 26459513, janis.dzalbs@mkpc.llkc.lv, Dienvidlatgales nodaļas vecākā mežsaimniecības konsultante Agrita Šēnberga, tālr. 29285111, agrita.senberga@mkpc.llkc.lv.

Obligātais apmācību ilgums, lai sagatavotos mednieka eksāmena kārtošanai, nav mazāks par 40 stundām, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajai kārtībai. Mācības norisināsies brīvi izvēlētā laikā un vietā, izmantojot telefonu vai datoru ar interneta pieslēgumu. Kursanti tiks nodrošināti ar mācību materiāliem un praktisko treniņu šautuvē. Pēc kursa apgūšanas un skolas eksāmena nokārtošanas, dalībnieks tiks reģistrēts Valsts meža dienesta sistēmā, kas ļaus dalībniekam kārtot mednieka eksāmenu Valsts meža dienestā. Plašāka informācija par mācībām atrodama tīmekļvietnē talmaciba.llkc.lv.